Kapat
Başkanın TLG Kapanış Konuşması
Başkanın TLG Kapanış Konuşması

Sayın Rektörüm,

Rektör Yardımcılarım,

Üniversitemizin çok değerli yöneticileri ve öğretim üyeleri,

Guvernör Yardımcılarım,

TLG Komite Başkanım,

Çok değerli konuklarımız,

Sevgili öğretmen adayı gençler,

Sevgili Rotary Ailem,

Basınımızın değerli temsilcileri,

Bolu Rotary Kulübü ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliğiyle bu sene beşincisini gerçekleştirdiğimiz "Toplum Liderleri Geliyor" başlıklı ufuk geliştirme ve liderlik eğitimi program dizisi kapanış törenine hoş geldiniz diyor sizleri saygıyla selamlıyorum.

Dönemimizin en önemli ve en uzun soluklu projesi olan "Toplum Liderleri Geliyor" projemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu sene 5.sünü gerçekleştirdiğimiz projede geçtiğimiz 4 yılın verdiği tecrübeyle ve daha fazla heyecanla bazı yenilikler getirmeye çalıştık. Mükemmel bir takım oyunu ortaya koyarak 6 hafta süren bu süreci bugün bitiriyoruz.

Mükemmel bir takım dedim. Şimdi ismini söyleyeceğim arkadaşlarımın ayağa kalkmalarını rica ediyorum. Komite başkanım Niyazi Güler, Mesut Kalaycıoğlu, Arda Eratalar, Atilla Yılmaz, Çağlar Yamaner, Kadir Çalışkan, Mustafa Aksoy, Nahit Abak, Onur Çetinkaya, Ozan Çelikağ ve Orhan Bülbül' den oluşan "Toplum Liderleri Geliyor Komitesi Takımı" çok yoğun bir tempoyla mükemmel bir uyum içerisinde çalıştılar. Her biri görev ve sorumluluklarının bilincinde, özveriyle üzerlerine düşen işleri başarıyla sonuçlandırdılar. 6 hafta süren etkinliğimiz için komitemiz ilki 2 Ağustos' ta olmak üzere defalarca toplandık. Tüm dostlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ve onlar için sizlerden bir alkış rica ediyorum.

Seminerlerimizde her hafta bir çok rotaryen dostum ve rotaryen eşi bizlerle birlikte oldu, görev aldı. Tüm dostlarıma katkıları için teşekkür ediyorum.

Bu projeye maddi destek sağlayan; Sayın Ahmet Baysal, Akpiliç, Bolca Hindi, Çele Sucukları, Çiğdem Optik , Deniz Unlu Mamülleri, Köroğlu Beton,Bolu Park Restaurant , Çözüm Mühendislik, Çelikağ Hukuk Bürosu, Kare Mühendislik İnşaat, Demirel Doğal Gıda, Günay Yemek ve Yamaner Kuyumculuğa en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Projemizi birlikte yürüttüğümüz A.İ.B.Ü' nün öğretim üyeleri ve değerli yöneticilerinden, Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Hayri Coşkun' a, Rektör Yrd. Sayın: Prof. Dr.Mehmet Bahar' a, Eğt. Fak. Dekan Yrd. Sayın: Yrd. Doç. Dr. Recai AKKAYA' ya, Eğt. Fak. Dekan Yard. Sekreteri Gülay Gülay' a, BESYO Müdür Doç. Dr. Ümit Karlı, BESYO Spor Yöneticiliği Bölümünden Sayın: Yrd. Doç. Dr. Müberra ÇELEBİ' ye, Eğt.Fak.Güzel Sanatlar Bölümünden Sayın: Yrd. Doç. Dr.Burcu Günay' a, BESYO Spor Yöneticiliği Bölümünden Arş. Görevlisi Kadir Yıldız' a, BESYO Sekreteri Sayın Gürbüz Ertem' e, bize gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek için teşekkürlerimi sunuyorum.

1 Kasım' dan bugüne kadar yaptığımız faaliyetleri hatırlayacak olursak,

1 Kasım Cumartesi, Sayın Saadet Şen Öner' in sunduğu "Etkili İletişim" konulu seminer,

8 Kasım Cumartesi, Görkem Başaran' ın sunduğu "İkna Psikolojisi" ve Dr. Mesut Kalaycıoğlu' nun sunduğu "Görgü Kuralları" seminerleri,

15 Kasım Cumartesi, Ömer Tezcan' ın sunduğu "Beden Dili" ve Estetisyen Ebru Karakuş' un sunduğu "Bakımlı olmak" seminerleri,

20 Kasım Perşembe, TBMM' si ve Anıtkabir ziyareti, aynı günün akşamında da Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Harem" isimli opera gösterisini kapsayan Ankara gezisi,

22 Kasım Cumartesi günü ise TLG' de , öğrencilerimizin her birine ayrı ayrı liderlik yapma şansının verildiği takım oyunları,

29 Kasım Cumartesi,Dr. Murat Çağatay' ın "Motivasyon" konulu semineri,ve Rtn. Serdar Güler' in "Çanakkale Muharebeleri 1915" konulu sunumu

Ve bu sabah Yard. Doç. Dr. Arda Eratalar' ın sunduğu "Stres ve Zaman Yönetimi" ve "Yeter ki İnan" seminerleri,

Bugün,1 Kasım Cumartesi günü başlayan Toplum Liderleri geliyor seminerlerinin sonuna geldik. Umarım faydalı olmuştur ve bu süreç sizde bir farkındalık yaratmıştır.

Bu proje hakkında bilgi verdiğimiz Akademisyen hocalarımız "neden yalnızca Eğitim Fakültesi Öğrencileri için?" diye sordular. Evet, neden önce sizleri tercih ettik" Bunun cevabı şuydu. Sizler öğretmen adayı sınız.Çok yakında öğretmen olarak atanacak ve yurdumuzun çeşitli yerlerinde görev alacaksınız. Öğretmen, öğrencisinin gözünde yalnızca bir eğitmen değil aynı zamanda bir liderdir. Öğretmen bilgilidir, görgülüdür, güçlüdür. Öyle de olmalıdır. Öğretmen toplumda parmakla gösterilen örnek insan olmalıdır.

Sizlerde varolduğuna inandığımız bu özellikleri biraz da olsa harekete geçirebildi isek ne mutlu bize.

Ressamlar resim yapar. Mimarlar binaları şekillendirir. Mühendisler binaları inşa eder.

Ressam yaptığı resmi beğenmez ise siler yenisini yapar. Mimar projeyi değiştirebilir. Mühendis de bir hata yaparsa onu düzeltebilir. Ama öğretmenler toplumunun geleceğinin mimarıdır. Öğretmenlerin yanlışdan dönmeleri için ne zamanları ne de şansları vardır.

Büyük önder Atatürk' ün şu sözünü hiç bir zaman unutmamalısınız. "ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR"

Atatürk' ün siz gençlere hitabını bir kez daha hatırlatmak istiyorum:

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Hepinize bu zorlu hayat yolunda sağlık, mutluluk, başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.