Kapat
"Toplum Liderleri Geliyor" Açılış Töreni
"Toplum Liderleri Geliyor" Açılış Töreni

TOPLUM LİDERLERİ GELİYOR

Bolu Rotary Kulübü nün bu yıl 5.sini düzenlediği TOPLUM LİDERLERİ GELİYOR ufuk geliştirme ve liderlik seminerleri programı başladı.

Bayrak töreni, saygı duruşu ve İstiklal marşı söylenerek başlayan açılış programına AİBÜ Eğitim Fakultesi Dekan Yardımcısı Recai Akkaya, UR 2430.Bölge Eğitmeni GDG Rtn. Murat Öz, UR 2430.Bölge TLG Ana Komite Başkanı Rtn.Erdal Yıldırım'ın konuşmalarıyla devam edildi. Bolu Rotary Kulübü dönem Başkanı Rtn.Enver Günay konuşmasında program ve Rotary hakkında bildiler verdi.

İlk günün konuşmacısı Saadet Şen Öner "Etkili İletişim ve Öfke Kontrolü" konularında yaptığı sunum katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Başkanımızın açılış konuşması :

Sayın, Eğitim Fakültesi Dekanım, 2430. Bölge Geçmiş Dönem Guvernorüm ve Bölge Eğitmenim, Guvernör Yardımcım, Abant İzzet Baysal Üniversitesinin çok değerli yöneticileri, öğretim üyeleri,

Çok Değerli konuklarımız,

Sevgili öğretmen adayları,

Sevgili rotary ailem.

Basınımızın değerli temsilcileri:

Bu yıl 5. si düzenlenen, "Toplum Liderleri Geliyor" başlıklı ufuk geliştirme ve liderlik eğitimi program dizisi açılış ve bayrak törenine hoş geldiniz.

Bolu Rotary Kulübümüzün bu etkinliğinde bizden ilgisini esirgemeyen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr.Hayri Coşkun a, Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr.Mehmet Bahar'a kulübüm ve şahsım adına en içten teşekkürlerimizi sunuyorum.

Bu mekanları, hiçbir karşılık beklemeden, eğitim camiamıza kazandıran, Büyük Hayırsever İzzet Baysal'ı rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhu şadolsun.

Sizlere kısaca Rotary yi tanıtmak ve etkinliklerinden bahsetmek istiyorum.

Rotary; insanlığa hizmet vermek, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmek ve dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacıyla, dünyadaki iş ve meslek sahibi gönüllü insanların birleşmelerinden meydana gelmiş bir kuruluştur.

1905 yılında Chicago da dört kişi ile başlayan Rotary, bugün 170 ülkede, 33 000 in üzerinde kulüple 1 milyon ikiyüzbin in üzerindeki Rotaryenle KENDİNDEN ÖNCE İNSANLIĞA HİZMET sunmaktadır.

Birleşmiş Milletlerde resmi danışmanlık sıfatıyla temsil edilmektedir ve Unesco nun üyesidir.

Rotary, her ülkede o ülkenin yasalarına göre kurulur ve faaliyetlerini ülkesinin yasalarına göre yürütür. Ülkemizdeki Rotary Kulüpleri Türk Dernekler Yasasına göre örgütlenmiş birer dernektir.

Toplumumuz, Rotary'i Kızılay gibi bir yardım kuruluşu olarak bilir. Halbuki Rotary bir yardım kuruluşu değil bir hizmet kuruluşudur.

Türkiye'de ilk Rotary Kulübü 1954 yılında Ankara'da kurulmuştur. Bolu Rotary Kulübü ise 1982 yılında kuruldu.

Rotary bir hizmet kuruluşudur dedik. Uluslar arası Rotary nin insanlığa yaptığı en büyük hizmet, hiç şüphesiz dünya üzerinden çocuk felcini yok etme faaliyetidir. Bunda da tamamıyla başarılı olmuştur. Bugün dünyada yalnız dört ülkede çocuk felcine rastlanmaktadır Rotary, mücadelesini o ülkelerde halen sürdürmektedir.

Gençler bir ülkenin geleceğidir. Rotary gençlere ve gençlerin eğitimine çok önem veren bir kuruluştur. Bunun en güzel örneği 18 - 30 yaş arası gençlerden oluşan Rotaract kulüpleridir. Onlar da Rotary amaçları doğrultusunda ve Rotary kulüpleri önderliğinde hizmet üretirler.

Rotary Kısa dönem gençlik kampları düzenleyerek değişik ülkelerden gelen gençlere ülkemizi ve yaşantımızı tanıtır. Ükemizden çeşitli ülkelere giden gençlerimiz de gittikleri ülkeleri ve yaşantılarını tanırlar,gittikleri ülkenin gençleriyle dostluklar kurarlar.

Uzun dönem öğrenci değişim programları ile yurt dışında bir Rotaryen aile yanında tahsil imkanları sunar. Yurt dışından uzun dönem öğrenci almak suretiyle bir Rotaryen aile yanında ülkemizde de tahsil imkanı yaratır. Georgia bursu dediğimiz burslar ile yurt dışında yüksek lisans yapma imkanı sunar.

Üniversitede okuyan ihtiyaçlı gençlerimize karşılıksız burs verir.

Gençler için Liderlik eğitim seminerleri düzenler.

Rotary?nin Burada sayamadığımız birçok gençlik ve toplum hizmetleri vardır.

1982 yılında kurulmuş olan Bolu Rotary Kulübünün kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği önemli hizmetlerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum:

- Bolu merkez ve köylerinde 175 okulda, 10 binin üzerinde öğrencinin göz taraması,

-Merkezdeki ilkokullarda 1540 öğrencide inmemiş testis kontrolu,

-Her yıl düzenli olarak ilköğretim okullarında diş sağlığı taramaları,Cumhuriyet Satranç turnuvaları,

-Çaydurt bölgesinde Rotary ormanı oluşturulması,

-Hastanelerimize eliza cihazı, nebülizasyon cihazı, volumetrik cihazı, Üniversitemizin Çocuk Onkoloji Bölümüne Yaşam Monitör cihazi gibi cihaz armağanları,

-Kanserde erken tanı hayat kurtarır seminerleri,

-1999 depreminden sonra İzzet Baysal Devlet hastanesine prefabrik hemodiyaliz merkezi, prefabrik kadın doğum servisi,

-Ticaret lisesine 4 derslikli prefabrik ünite,

-Halk eğitimi merkezine konfeksiyon eğitimi için dikiş makinası,

-Tarihi çeşme onarımı ve işler hale getirilmesi,

-Yetişkinler için kolay okuma-yazma kursları,

-Rayla ismini verdiğimiz gençlerimiz için liderlik eğitimi seminerleri ve daha sayamadığımız bir çok hizmet.

» Engelli çocuklarımızı gönderdiğimiz ?Engelli Kampları?

» Engelli çocuklar ve aileleriyle beraber katıldıkları, geleneksel iftar yemeği,

» Engelli genç ve çocukların yarıştığı ?Özel sporcular atletizm şenliği?,

» Ev kadınlarına iş imkanı sağlamaya yönelik EVKA projesi,

» Okuma yazma bilmeyen yetişkinlere, 1 ayda okuma yazma öğreten KOYE projesi,

» Köylerde çocuk felci aşısı kampanyaları,

» Berber ve kuaförlere verdiğimiz ?hijyen?semineri,engelli ailelerine verdiğimiz ?engelli hakları? semineri,gazetecilere verilen meslek eğitimleri seminerleri,

» Okullarda verdiğimiz; çevre seminerleri, kendimizin bizzat tiyatral olarak verdiği "iş görüşmesi ve işe başvuru teknikleri" seminerleri,

» Yüzlerce öğrencimize verdiğimiz eğitim burslarımız,

» İlkokullara yapılan ana sınıfı odalarının tefrişleri,kreşlere yapılan oyun odaları,

» Toplum ruh sağlığı merkezine yaptığımız sera,

» Dodurga Köyü Köy konağı ,

» 50.Yıl Orta okuluna Teknoloji sınıfı ve okul sağlık merkezi yapımı,

» 100.Yıl İ.Ö.O. yaptığımız müzik sınıfı,

» Onlarca okula hediye edilen Atatürk köşeleri,su pınarları,kitap ve ansiklopedi, matematik araç gereçleri, fotokopi makinaları, bilgisayarlar, yazıcılar,ilk yardım dolapları, kurduğumuz kütüphaneleri,

» Uluslar arası projeler kapsamında da; burslar vasıtasıyla, yurt dışına eğitim için gönderdiğimiz gençler ve ülkemizin tanıtımına katkısı olan, yurt dışından gelerek Bolu' da misafir ettiğimiz onlarca konuk,

Bugün yeni bir gençlik hizmeti için, siz gençlerimiz için buradayız.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi desteği ile Kulübümüzün yürüteceği Toplum Liderleri Geliyor başlıklı ufuk geliştirme ve liderlik eğitimi seminerini sizler için düzenledik.

Bolu Rotary Kulübü olarak, gençlere ve ülkemize olan borcumuz açısından yürütülmesinde ve başarılmasında fayda gördüğümüz bir proje ile amacımız; gelecek nesillerimizi emanet edeceğimiz genç öğretmen adaylarına çağdaş bir ufuk kazandırmak ve gidecekleri bölgelerde bir toplum lideri olarak taşıyacakları sorumluluğu göğüsleyebilmek açısından, üniversitelerin kendilerine sağladığı kıymeti tartışılmaz katkılar yanına ek değerler katabilmektir.

Biliyoruz ki liderlik paylaşımla olur. Çünkü rehberlik yapabilen kişiler, toplumları yönlendirebilen kişilerdir. Lider, insanların bilinçlenmesini sağlayan, onların üretmesine katkıda bulunan kişidir.

Liderlik doğuştan getirilen yeteneklerin ancak eğitimle pekiştirilmesiyle ortaya çıkar.

Her öğretmen kendisini bir toplum lideri olarak yetiştirmelidir.

İnanıyorum ki bu seminerin sonunda, siz sevgili gençlerimiz kendinizdeki bu değişimi ve gelişimi fark edeceksiniz. Sizlere şimdiden başarılar dilerken büyük önder Atatürk ün bir sözünü de hatırlatmak istiyorum. ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR.

Bu eğitim seminerlerinde gönüllü olarak görev alan, bu seminerlere hiçbir karşılık beklemeden bilgisini, zamanını ve emeğini ayıran, gençlerimizin yetişmesine katkı yapan çok değerli eğitimcilerimiz, Eğt. Fak. Dekan Yrd. Sayın: Yrd. Doç. Dr. Recai AKKAYA'ya, BESYO Spor Yöneticiliği Bölümünden Sayın: Yrd. Doç. Dr. Müberra ÇELEBİ' ye, Eğt.Fak.Güzel Sanatlar Bölümünden Sayın: Yrd. Doç. Dr.Burcu Günay'a, BESYO Spor Yöneticiliği Bölümünden Arş Görevlisi Kadir Yıldız'a, BESYO Sekreteri Sayın Gürbüz Ertem'e teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu programda bize sponsor olan; Ahmet Baysal, Eriş Kerestecilik A.Ş., Akpiliç, Bolçi, Bolca Hindi, Beypiliç, Çiğdem Optik, Kemal Matbaası, Yamaner Kuyumculuk, Kare İnşaaat, Günay Yemek, Çözüm Mühendislik, Köroğlu Beton, Ozan Çelikağ, Demirel Doğal Gıda, Bolu Park Restarurant ve Çele Sucuklarına da teşekkürlerimi sunuyorum.

Son olarak ta, bu organizasyonda büyük emek veren kulüp arkadaşlarımdan TLG Komite Başkanım Niyazi Güler, Mesut Kalaycıoğlu'na, Mustafa Aksoy, Çağlar Yamaner, Kadir Çalışgan, Atilla Yılmaz, Arda Eratalar, Nahit Abak, Onur Çetinkaya, Ozan Çelikağ, Savaş Sakarya, Zeki Varlık, Hakan Karabaş,'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Hepinizi Işıldayan Sevgi ve Saygılarımla selamlıyorum.